Przepis na Cornwalijskie bułeczki

Składniki potrzebne do przepisu: Cornwalijskie bułeczki

  • drożdże suche 4 g
  • mleko 295 ml
  • cukier biały 10 g
  • mąka 375 g
  • sól 1 szczypta
  • masło 3 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Cornwalijskie bułeczki ?

    1. W małej misce połącz drożdże, letnie mleko i cukier. W następnej misce przesiej mąkę, dodaj sól oraz miękkie masło.

    2.Dodaj drożdże do mąki. Dokładnie wymieszaj. Ugniataj do otrzymania jednolitego i elastycznego ciasta. Przykryj ciasto ściereczką i pozostawić na ok 45 minut do wyrośnięcia.

    3. Uformuj z ciasta 9 małych kuleczek i ułóż je blisko siebie na wysmarowanej masłem blaszce.

    4. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 stopni. Piecz bułeczki 15-20 minut. Powinny jeszcze wyrosnąć i nabrać koloru złocistego.

    Najlepiej smakują ciepłe z masłem i z dżemem

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556