Przepis: Bakłażan makaronowy
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćBakłażan makaronowy ?
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Dodać pokrojony boczek. Zrumienić. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do mięsa razem z pokrojonymi pieczarkami. Doprawić. Dusić około 15 minut.
Makaron ugotować, osączyć, połączyć z sosem.
Bakłażany przekroić na pół, lekko wydrążyć i posolić, zostawić na 15 minut. Potem przesmażyć na oleju.
Bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym, ułożyć nadzienie.
Posypać tartym serem i zapiekać 20 minut w 200 stopniach.