Przepis: Spaghetti z pulpecikami rybnymi
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Spaghetti z pulpecikami rybnymi?
Pomidory umyć, pokroić w grubszą kostkę, na patelnię włożyć czosnek, wrzucić pomidory, posolić i zostawić do smażenia, dopóki nie będzie można porozduszać widelcem. Oliwki pokroić na 4 i wrzucić do pomidorów. Przygotować rybę, wrzucić ją do miksera i zmielić, przełożyć do miski, dodać bułkę namoczoną i odciśniętą, parmezan, jajko, jeżeli są to capperi 2 ewentualnie dać sól, dodać jeszcze natka pietruszki lub nasiona kopru włoskiego i wyrobić dobrze, gdyby było konieczne dodajcie bułkę tartą namoczoną w wodzie. Ulepcie pulpeciki, obtoczcie ich w mące i smażcie. Ugotować makaron al dente i dodać go do pomidorów, dodać też pulpeciki, wymieszać i podawać.