Przepis na Cannelloni Robcia

Cannelloni Robcia

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 24min.
Czas przygotowania: 55 min.
Czas gotowania: 4 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Cannelloni Robcia?

Suchy makaron cannelloni podgotowujemy przez około 3 minut- zagotowujemy wodę w dużym garnku, dolewamy olej i gotujemy makaron. Ser ricotta, rozmrożony szpinak, szalotkę posiekaną mieszamy w misce i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Natłuścić masłem formę do zapiekania. Makaron cannelloni napełniamy mieszanką z sera i warzyw, układamy w formie do zapiekania. Wywar warzywny mieszamy z sosem pomidorowym i polewamy nim makaron. Na koniec posypujemy cannelloni serem startym- parmezanem- i zapiekamy przez 25 minut na złotobrązowy kolor w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni c.