Składniki potrzebne do przepisu: Cannelloni z mięsem mielonym i kapustą
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
jak przyrządzić Cannelloni z mięsem mielonym i kapustą ?
Przede wszystkim rurek cannelloni nie gotujemy! najpierw farsz. Cebulę i mięso mielone smażymy. Kroimy kapustę na małe kawałki i wrzucamy do smażenia. Z marchewką robimy to samo – kroimy na małe kawałki i smażymy. Smażymy do momentu, aż kapusta i marchewka będą w miarę miękkie. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy trochę całość pod przykryciem. Następnie wszystko musi ostygnąć. Można sobie w tym czasie potrzeć całą, dużą kostkę sera. Gdy już farsz ostygnie, zaczynamy uzupełniać rurki farszem. Najlepiej pomóc sobie jakimś wąskim narzędziem, lub po prostu palcami. Układamy rurki na wysmarowanej blasze w dowolny sposób. Czas na sos beszamelowy. Rozpuszczamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę. Robi się zasmażka, do niej dodajemy trochę mleka i mieszamy. Następnie dodajemy bulion i śmietanę, mieszamy. Gdy sos jest gotowy polewamy nim rurki. Tak aby zakryć wszystkie rurki. Na koniec sypiemy starty ser. I wrzucamy do piekarnika 200 stopni na 40 minut. Smacznego!