Przepis na Cannelloni z mięsem mielonym i kapustą

Składniki potrzebne do przepisu: Cannelloni z mięsem mielonym i kapustą

  • >cannelloni rurki 1 opakowanie
  • pomidory w puszce 1 puszka
  • >mięso mielone 0.5 kg
  • cebula 2 duże
  • marchewka 2 sztuki
  • kapusta 0.5 główki
  • kukurydza 1 puszka
  • >bulion knorr 1 kostka
  • ser 1 duża kostka
  • mąka
  • masło
  • mleko
  • śmietana
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Cannelloni z mięsem mielonym i kapustą ?

    Przede wszystkim rurek cannelloni nie gotujemy! najpierw farsz. Cebulę i mięso mielone smażymy. Kroimy kapustę na małe kawałki i wrzucamy do smażenia. Z marchewką robimy to samo – kroimy na małe kawałki i smażymy. Smażymy do momentu, aż kapusta i marchewka będą w miarę miękkie. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy trochę całość pod przykryciem. Następnie wszystko musi ostygnąć. Można sobie w tym czasie potrzeć całą, dużą kostkę sera. Gdy już farsz ostygnie, zaczynamy uzupełniać rurki farszem. Najlepiej pomóc sobie jakimś wąskim narzędziem, lub po prostu palcami. Układamy rurki na wysmarowanej blasze w dowolny sposób. Czas na sos beszamelowy. Rozpuszczamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę. Robi się zasmażka, do niej dodajemy trochę mleka i mieszamy. Następnie dodajemy bulion i śmietanę, mieszamy. Gdy sos jest gotowy polewamy nim rurki. Tak aby zakryć wszystkie rurki. Na koniec sypiemy starty ser. I wrzucamy do piekarnika 200 stopni na 40 minut. Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556