Przepis na Koktajl gruszkowo-arbuzowy

Składniki potrzebne do przepisu: Koktajl gruszkowo-arbuzowy

  • gruszki 50 dkg
  • arbuz 75 dkg
  • mleko 1 szklanka
  • jogurt naturalny 500 ml
  • >syrop lub sok z gruszek 1 łyżka
  • pomarańcza
  • sok z cytryny
  • >kostki lodu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Koktajl gruszkowo-arbuzowy ?

    Gruszki umyć i pokroić na ćwiartki. kilka cząstek odłożyć i skropić sokiem z cytryny. Pomarańczę obrać, pokroić na kawałki, razem z gruszkami włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok.

    Miąższ arbuza (bez pestek) rozdrobnić w mikserze i wymieszać w a sokiem gruszkwo-pomarańczowym. Dodać mleko, jogurt i syrop z gruszek.

    Rozlać do szklanek. Dodać kostki lodu i przybrać szpadkami z cząstkami gruszek i arbuza.