Przepis: Pizzerinki z kiełbasą i pieczarkami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas pieczenia: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Pizzerinki z kiełbasą i pieczarkami?
Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na patelni na oleju, doprawić do smaku.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć, drożdże pokruszyć i zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pokroić kiełbasę na krążki, zetrzeć ser na tarce.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Uformować 4 pizze o średnicy 15 cm.
Rozprowadzić keczup lub dowolny sos pomidorowy na środku każdej z nich, następnie położyć krążki kiełbasy i farsz z pieczarek a następnie posypać startym serem.
Ułożyć pizzerinki na blasze najlepiej wyłożoną folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210st C na 15 – 20 minut.
Po upieczeniu polać keczupem.