Jak przyrządzić Krokiety z kapustą i grzybami?

Przepis: Krokiety z kapustą i grzybami

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas smażenia: 30 min.

Jak przyrządzić Krokiety z kapustą i grzybami?

NALEŚNIKI:

Wodę wymieszać z mlekiem. Dodać jajka i przyprawy. Następnie przesianą mąką. Całość dobrze wymieszać. Dodać olej. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki.

FARSZ:

Kapustę obgotować w wodzie razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować, aż będzie miękka. Dodać 1 łyżkę masła i wymieszać.

Cebulę i pieczarki – drobno pokrojone podsmażyć na maśle – 2 łyżki. Doprawić solą i pieprzem. Jak będą gotowe, to mieszamy razem z kapustą. Dodać mąkę i jajko – dobrze wymieszać.

Ser należy zetrzeć na tarce. Mieszamy z zimnym farszem.

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz. Zawijamy na kształt kwadratu.

Krokiety moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle albo oleju.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553