Przepis: Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami wg. Justysi
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami wg. Justysi?
Mąkę, olej i wodę zagniatamy na ciasto. Gdy będzie gotowe podsypujemy je mąką i wałkujemy. Na koniec wycinamy tradycyjne krążki na pierogi.
Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości. W osobnych garnkach gotujemy grzyby i mięso, a gdy będą gotowe mielimy je przez maszynkę. Na koniec wszystkie składniki tj: kapustę, grzyby i mięso mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Gotowy farsz nakładamy na krążki ciasta i zwijamy. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, a gdy tylko wypłyną wyciągamy je na durszlak.