Jak przygotować Bigos teściowej?

Przepis: Bigos teściowej

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 1 godz.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przygotowaćBigos teściowej ?

Kapustę białą poszatkować i ugotować do miękkości.

W osobnym garnku ugotować posiekaną kapustę kiszoną.

Boczek pokroić w kosteczkę i przesmażyć na patelni.

Na wytopionym tłuszczy przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę wraz z kiełbasą.

Kapusty połączyć ze sobą, dodać boczek oraz cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do bigosu oraz przecierem pomidorowym.

Gdy smaki się połączą i wszystko jest miękkie, bigos jest gotowy. Podawać z pieczywem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556