Jak przygotować Galaretka drobiowa?

Przepis: Galaretka drobiowa

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 90 min.

Jak przygotowaćGalaretka drobiowa ?

Udka umyć i zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, sól i gotować na wolnym ogniu około jednej godziny.

Po godzinie dodać obraną marchewkę, cebulę i pietruszkę.

Gotować kolejne 30 minut.

Mięso wyciągnąć z wywaru i ostudzić. Mięso rozdrobnić na mniejsze kawałki, oddzielając je od kości. Marchewkę pokroić w plastry. Cebulę i pietruszkę wyjąć z wywaru. Mięso i marchewkę wyłożyć na salaterki lub do słoików. Rozrobić żelatynę według przepisu na opakowaniu i dodać ją do gorącego wywaru z mięsa.

Dokładnie wymieszać. Wylać na mięso, pozostawić do wystygnięcia i następnie włożyć do lodówki by galaretka stężała.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556