Jak przygotować Gołąbki z grzybami i ryżem?

Przepis: Gołąbki z grzybami i ryżem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćGołąbki z grzybami i ryżem ?

Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić. Przygotować kapustę.

Ugotować ryż na sypko.

Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.

Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.

Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.

Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556