Przepis: Jajecznica po meksykańsku
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przygotowaćJajecznica po meksykańsku ?
Jajka roztrzepać z 4 łyżkami wody, przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Dymki oczyścić, pokroić w krążki. Chili przekroić wzdłuż, oczyścić z pestek, opłukać i drobno posiekać.
Pomidory umyć, pokroić w kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć chili, posypać imbirem, kminkiem i kurkumą, wymieszać, smażyć 1 minutę.
Dodać połowę pomidorów i dymki, wlać masę jajeczną.
Poczekać aż lekko się zetnie, zamieszać.
Smażyć 2-3 minuty co jakiś czas mieszając.
Gotową jajecznicę rozłożyć na talerzach, posypać pozostałymi pomidorami, dymką i kolendrą.