Jak przygotować Kluski warzywne w sosie serowym?

Przepis: Kluski warzywne w sosie serowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćKluski warzywne w sosie serowym ?

Szpinak rozmrozić i w lnianej ściereczce odcisnąć tak, aby zostało 20 dag.

Z twarogu, szpinaku, masła, jajek i płatków owsianych wyrobić ciasto, posolić, przyprawić pieprzem i kwiatem muszkatu.

W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Kluski formować łyżeczką, wrzucać do wody i gotować 15 minut na średnim ogniu.

Rokpol rozdrobnić, stale mieszając zagotować z kremówką, wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku solą, pieprzem i kwiatem muszkatu.

Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić w kostkę.

Kluski przełożyć na miskę.

Pomidory, sos podać na osobnym talerzu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556