Jak przygotować Jajka faszerowane na święta?

Przepis: Jajka faszerowane na święta

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min

Jak przygotowaćJajka faszerowane na święta ?

Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.

Do żółtek dodajemy serek czosnkowy i przy pomocy widelca wyrabiamy na gładką masę.

Szynkę, ogórki i paprykę kroimy w malutką kosteczkę i dodajemy do żółtek z serkiem.

Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy drobno posiekany szczypiorek, pieprz i w razie potrzeby sól oraz majonez. Ponownie mieszamy i małe porcje nadzienia wkładamy w głębienia białek jaj.

Układamy na talerzu i posypujemy po wierzchu, dla ozdoby, odrobiną szczypiorku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553