Jak przygotować Jajka faszerowane w sosie chrzanowym?

Przepis: Jajka faszerowane w sosie chrzanowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćJajka faszerowane w sosie chrzanowym ?

Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Po wystudzeniu, jajka przekroić na połowę, wyjąć żółtka, dodać do farszu pieczarkowego razem utrzeć na jednolitą masę. Napełnić połówki jajek tym farszem.

Jajka ułożyć na półmisku z sałatą i wyłożoną szynką w kształcie gwiazdek. Przed podaniem polać majonezem zmieszanym z chrzanem śmietankowym i udekorować paseczkami z szynki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553