Przepis na Leczo na parówkach

Składniki

  • 6 parówek
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielone
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostra papryka w proszku
  • 1 łyżeczka kminek
  • 1 łyżeczka majeranek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

Krok 1: Przygotowanie Składników

  1. Parówki pokrój w plastry o grubości około 1 cm.
  2. Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
  3. Papryki oraz pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2: Smażenie Parówek

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny.
  2. Wrzuć pokrojone parówki i smaż je na złoty kolor. Następnie wyjmij je z patelni.

Krok 3: Leczo

  1. W tej samej patelni, na pozostałym tłuszczu zeszklij posiekane cebule oraz czosnek.
  2. Dodaj pokrojone papryki i smaż je przez kilka minut, aż staną się miękkie.
  3. Następnie wrzuć pokrojone pomidory i smaż chwilę.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, słodką i ostrą paprykę w proszku, kminek oraz majeranek. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4: Duszenie

  1. Wlej szklankę wody, wymieszaj i zagotuj.
  2. Gdy sos zacznie wrzeć, wrzuć smażone wcześniej parówki i dusz wszystko razem na małym ogniu przez około 20-25 minut.
0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556