Przepis na Mortadela panierowana z żółtym serem

Składniki potrzebne do przepisu: Mortadela panierowana z żółtym serem

  • mortadela 6 plastrów
  • jajko 1
  • mleko 2 łyżki
  • ser żółty 10 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Mortadela panierowana z żółtym serem ?

    Jajko roztrzepać z mlekiem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mortadelę pokroić w plastry o grubości ok 3-5 mm, maczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron. Jeszcze gorące posypywać żółtym tartym serem, aby się rozpuścił. Podawać z ketchupem. Można posypać zieleniną.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556