Przepis: Chutney z zielonych pomidorów – inaczej
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćChutney z zielonych pomidorów – inaczej ?
Pomidory i cebule pokroić w kostkę.
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne.
Strąki papryki oczyścić i pokroić w kostkę.
Ząbki czosnku rozgnieść.
Przygotowane składniki wrzucić do rondla, wlać ocet (i ew wodę), dodać rodzynki, imbir i goździki, wsypać cukier.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować powoli przez 75 – 90 minut.
Od czasu do czasu zamieszać, pilnować, żeby się nie przypaliło.
Gorący sos przełożyć do gorących wyparzonych słoików, zakręcić zakrętkami przetartymi w środku alkoholem.
Studzimy wolno, pod kocem.