Jak przygotować Czosnkowe paluchy w pieczarkowym sosie?

Przepis: Czosnkowe paluchy w pieczarkowym sosie

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przygotowaćCzosnkowe paluchy w pieczarkowym sosie ?

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa, dodać też obrany i roztarty ze solą czosnek. Wbijamy duże jajko i dodajemy szczyptę majeranku. Doprawiamy do smaku i formujemy małe, podłużne paluchy, obtaczamy w bułce albo mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Cebulę kroimy w piórka i lekko rumienimy na rozgrzanym oleju. Pieczarki myjemy, ścieramy na dużych oczkach tarki i dusimy na rozgrzanym maśle i dodajemy cebulę. Doprawiamy dość mocno do smaku i dusimy. Jeśli trzeba zagęszczamy mąką i dodajemy śmietanę. Można dodać natkę pietruszki.

Paluchy wkładamy do sosu i razem dusimy albo układamy na półmisku i zalewamy sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553