Jak przygotować Dorsz w warzywach?

Przepis: Dorsz w warzywach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćDorsz w warzywach ?

Boczek pokroić w kostkę.

Cebule obrać, jedną posiekać, posypać słodką papryką i odłożyć, a drugą pokroić w talarki.

Papryki oczyścić, pociąć w paski.

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.

Boczek zrumienić na 1 łyżce oleju.

Dodać cebulę oprószoną papryką, wymieszać, chwilę smażyć.

Oprószyć mąką, podlać bulionem, wymieszać.

Ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w rozmąconym jajku.

Włożyć na rozgrzany olej, usmażyć na złoto z każdej strony.

Talarki cebuli, paprykę i pieczarki udusić na tłuszczu ze smażenia ryb.

Wymieszać z cebulą z boczkiem.

Podawać z rybą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556