Jak przygotować Dorsz zapiekany z chrzanem i jabłkiem?

Przepis: Dorsz zapiekany z chrzanem i jabłkiem

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćDorsz zapiekany z chrzanem i jabłkiem ?

Rybę pokroić na 8 jednakowych kawałków, usunąć resztki ości.

Wymieszać z octem i solą, odstawić na 10 minut. Odpowiednią formę wysmarować roztopionym masłem.

Osuszone kawałki ryby ułożyć w formie i posmarować masłem.

Formę przykryć i wstawić na środkowy poziom rozgrzanego piekarnika.

Rybę piec 10 minut w temperaturze 170°C.

Kremówkę ubić.

Obrane jabłka i chrzan zetrzeć, wymieszać z bitą śmietaną.

Doprawić do smaku solą i cukrem.

Chrzan z jabłkiem równomiernie rozłożyć na porcjach ryby, całość zapiekać 10 minut, po czym natychmiast podawać na stół.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553