Jak przyrządzić Leszcz w sosie paprykowo – jarzynowym?

Przepis: Leszcz w sosie paprykowo – jarzynowym

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Leszcz w sosie paprykowo – jarzynowym?

Leszcza sprawić, opłukać, pokroić na dzwonka, posolić, posypać mąką i lekko obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Oczyszczone i opłukane jarzyny (po 1 szt każdej) zetrzeć na tarce i ugotować pod przykryciem dodając pół szklanki wody.

Do miękkich już warzyw dodać drobno posiekaną paprykę, sól i cukier do smaku.

Sosem zalać podsmażoną rybę i razem dusić ok. 20 min.

Doprawić sokiem z cytryny.

Podawać z makaronem (rurki) i surówką z włoskiej kapusty.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553