Przepis: Ryba w paprykowo-cebulowym sosie
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Ryba w paprykowo-cebulowym sosie?
Filety pokroić na mniejsze kawałki doprawić przyprawą kuchenna. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody.
Przygotowaną rybę panierować w jajku i mące, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć gorącą wodą.
Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić.
Dodać paprykę, podlać wodą i dusić aż cebula zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Do sosu włożyć usmażoną rybę, ostrożnie przemieszać aby ryba się nie rozpadała. Dusić jeszcze ok. 10 minut.