Przepis: Ryba z bananami
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 1min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 6 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przyrządzić Ryba z bananami?
Filety rozmrozić.
Banany obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na złoto brązowy kolor.
Naczynie żaroodporne nasmarować masłem i układać na przemian banany i filety rybne oprószone solą i pieprzem.
Boczek i cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni i wyłożyć na ostatnią warstwę z rybą.
Mleko zagotować z 250 ml wody i mąką. Mieszać, aby sos zgęstniał. Doprawić sos solą i pieprzem.
Wylać na boczek z cebulką.
Na koniec zetrzeć parmezan.
Piec w temp. 200 stopni aż wierzch będzie zrumieniony i chrupki.