Przepis na Krewetki w sosie czosnkowo-śmietanowym

Składniki potrzebne do przepisu: Krewetki w sosie czosnkowo-śmietanowym

  • krewetki 0,5 kg
  • czosnek zmiażdżony 4 ząbki
  • olej 4 łyżki
  • śmietanka 18% 250 ml
  • sól do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Krewetki w sosie czosnkowo-śmietanowym ?

    Na rozgrzany olej wrzucamy rozgnieciony czosnek, po chwili oczyszczone uprzednio krewetki. Smażymy bardzo krótko ok 5 – 8 minut. Krewetki muszą być różowe.

    Odstawiamy do częściowego ostygnięcia i wlewamy śmietankę. Ponownie zagotowujemy.

    Doprawiamy solą. Podawać najlepiej z ryżem i wszelkimi dodatkami warzywnymi.