Przepis na Mintaj po parysku

Mintaj po parysku

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Mintaj po parysku?

Marynata:

5 łyżek oleju

3 łyżki soku z cytryny

pół łyżeczki suszonego tymianku

liść laurowy

sól, pieprz

Liść laurowy skruszyć i połączyć wszystkie składniki marynaty.

Filety pokrój w grubą kostkę, ułóż w salaterce, zalej marynatą, delikatnie wymieszaj, przykryj i zostaw na noc w lodówce. Boczek potnij w drobną kostkę. Na szpadki ponadziewaj kolejno boczek, pieczarki i rybę.

Upiecz wszystko na grillu, w piecyku lub na patelni, skrapiając marynatą.

Dekoracja plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.