Przepis na Zwijane zrazy z lina

Składniki potrzebne do przepisu: Zwijane zrazy z lina

  • >lin 2 szt
  • grzyby suszone 4-5 szt
  • masło 1 łyżka
  • bułka tarta 2 łyżki
  • jajka 2 szt
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 3/4 szkl
  • pieprz
  • sól
  • cebula duża 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zwijane zrazy z lina ?

    Lina sprawić, umyć, zdjąć filety, posolić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle na rumiano.

    Grzyby ugotować, wyjąć z wywaru i pokroić w paski.

    Do grzybów dodać cebulę, jaja, tartą bułkę, pieprz i sól do smaku.

    Wszystko dokładnie wymieszać.

    Na wewnętrzną stronę filetów nakładać farsz i zwijać w rulon, zaczynając od szerszego końca.

    Po zwinięciu spiąć wykałaczką, po czym rulon ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów i dusić ok. 20 min.

    Pod koniec zalać potrawę śmietaną, rozrobioną z mąką.

    Zagotować.

    Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556