Składniki potrzebne do przepisu: Zwijane zrazy z lina
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Zwijane zrazy z lina ?
Lina sprawić, umyć, zdjąć filety, posolić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle na rumiano.
Grzyby ugotować, wyjąć z wywaru i pokroić w paski.
Do grzybów dodać cebulę, jaja, tartą bułkę, pieprz i sól do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Na wewnętrzną stronę filetów nakładać farsz i zwijać w rulon, zaczynając od szerszego końca.
Po zwinięciu spiąć wykałaczką, po czym rulon ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów i dusić ok. 20 min.
Pod koniec zalać potrawę śmietaną, rozrobioną z mąką.
Zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki.