Jak przygotować Kebab – Gyros?

Przepis: Kebab – Gyros

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćKebab – Gyros ?

Pierś z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę i usmażyć na oleju. Pod koniec wsypać przyprawę kebab – gyros, wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 10 minut. Następnie odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia.

Ogórki pokroić w drobną kostkę.

Cebulę również pokroić w kostkę, a następnie sparzyć wrzątkiem i odsączyć.

Pekinkę poszatkować w wąskie paski.

Kukurydzę odsączyć.

Przygotować wysoki i dosyć szeroki garnek lub miskę, gdyż sałatka będzie układana warstwowo.

Pierwsza warstwa: pokrojona i usmażona pierś.

Druga warstwa: ketchup pikantny, polać zygzakiem.

Trzecia warstwa: pokrojone ogórki.

Czwarta warstwa: majonez, polać cienką warstwą.

Piąta warstwa: sparzona cebula.

Szósta warstwa: ketchup, polać zygzakiem.

Siódma warstwa: kukurydza.

Ósma warstwa: majonez.

Dziewiąta warstwa: kapusta pekińska.

Dziesiąta warstwa: ketchup, polać zygzakiem.

Po ułożeniu warstw odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem wymieszać.

Smacznego!!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556