Jak przygotować Kapusta do mięsa?

Przepis: Kapusta do mięsa

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 45 min.

Jak przygotowaćKapusta do mięsa ?

Cebulę obrać, posiekać. Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na ok. 2 godziny.

Odcisnąć kapustę.

Rozpuścić 7 dag masła, włożyć cebulę oraz kapustę. Smażyć parę minut. Wlać 80 ml gorącej wody. Gotować ok. 20 minut.

Następnie wlać wino i dusić kapustę do miękkości.

Zrobić zasmażkę z pozostałego masła oraz mąki, rozprowadzić w kapuście, zagotować mieszając.

Doprawić kapustę do smaku cynamonem, mielonymi goździkami, solą, pieprzem oraz miodem, wymieszać.

Podawać kapustę do mięsa.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553