Przepis na Sos do spaghetti

Składniki potrzebne do przepisu: Sos do spaghetti

  • >mięso mielone 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • bulion 2-3 szklanki
  • olej 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia do smaku
  • oregano do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Sos do spaghetti ?

    Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso, rozdrobnić, przesmażyć razem z cebulą. Przełożyć do garnka, podlać bulionem, gotować 10 – 15 minut. Doprawić solą, pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy, oregano i bazylię.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556