Przepis na Jajecznica po hiszpańsku

Składniki potrzebne do przepisu: Jajecznica po hiszpańsku

  • pieprz czarny 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 2 szt
  • pomidory 4 szt
  • jajka 6 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Jajecznica po hiszpańsku ?

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez prasę czosnek. Dodać pomidory. Dusić 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać jajka, dokładnie wymieszać. Smażyć, aż jajka się zetną. Jajecznicę posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.