Jak przygotować Barszcz wigilijny od babci?

Przepis: Barszcz wigilijny od babci

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 30 min.

Jak przygotowaćBarszcz wigilijny od babci ?

Grzyby opłukać i zalać przegotowaną wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie i odcedzić. Grzyby zużyć na nadzienie do np. uszek, wywar zostawić. Buraki wyszorować, opłukać, obrać, pokroić i ugotować. Włoszczyznę ugotować z cebulą, liściem laurowym i przecedzić. Oba wywary połączyć, zaprawić mąką i zagotować. Dodać zakwas buraczany, śmietanę (można nie zabielać śmietaną) i doprawić do smaku solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553