Przepis: Zielona zupa z pulpetami cielęcymi
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Zielona zupa z pulpetami cielęcymi?
Przygotowujemy pulpety:zmielone mięso łączymy z przyprawami, surowymi białkami i drobno posiekaną pietruszką, wyrabiamy na jedną masę gdy trzeba dodajemy tartą bułkę, formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i odstawiamy w chłodne miejsce. Na gorący wywar wrzucamy odsączoną fasolkę i groszek, zagotowujemy. Na wrzątek kładziemy pulpeciki, całość gotujemy na średnim ogniu około 5-7 min. aż wszystkie wypłyną na powierzchnię. Zupę podajemy gorącą, z ziemniakami z wody polanymi zrumienionym masłem lub z ziemniakami puree utartymi ze śmietaną lub masłem.