Przepis: Zupa gulaszowa węgierska
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 2 godz.
Jak przyrządzić Zupa gulaszowa węgierska?
Cebulę obrać, umyć i posiekać, podsmażyć na oleju. Paprykę i pomidory umyć i pokroić, wlać szklankę wody i dusić. Na osobnej patelni przesmażyć wołowinę pokrojoną w kostkę z dodatkiem 2 łyżek oleju, zalać wodą i dodać cebulę, kminek, zmiażdżony czosnek, pomidory i paprykę pokrojoną w kostkę, słodką paprykę, sól i pieprz, wszystko dusić do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Doprawić do smaku i jeśli trzeba dolać wody.