Przepis na Zdrowa zupa warzywna

Zdrowa zupa warzywna

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Zdrowa zupa warzywna?

Kalarepkę oczyść, obierz i pokrój w słupki.

Marchewkę również oczyść,obierz i opłucz zimną wodą. Ewentualnie można użyć mrożonych mini karotek.

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój na małe kawałeczki.

Zagotuj bulion warzywny, wrzuć przygotowane wcześniej warzywa, ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj

całość około 10 minut.

Na pięć minut przed upływem tego czasu wrzuć strąki groszku.

Trybulę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój.

Gotową zupę przypraw solą, pieprzem oraz świeżo

startą gałką muszkatołową.

Przelej do miseczek i udekoruj koperkiem.

Można także ozdobić zupę trybulą.