Przepis na Zupa cytrynowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa cytrynowa

  • >kości cielęce 20 dag
  • włoszczyzna 25 dag
  • woda 1,75 L
  • sól
  • mąka 2 dag
  • śmietana 18% 125 ml
  • ryż 12 dag
  • masło 2 dag
  • cytryna
  • kwasek cytrynowy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa cytrynowa ?

    Gotujemy wywar z kości i włoszczyzny. Przecedzamy, podlewamy mąką rozmieszaną w zimnej wodzie i gotujemy. Solimy i dodajemy śmietanę.

    Gotujemy ryż i wkładamy do zupy wraz z plasterkami cytryny, którą wpierw obieramy.

    Do smaku dodajemy kwasek cytrynowy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556