Przepis na Zupa majerankowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa majerankowa

  • >udko 1 sztuka
  • ziemniaki 4 sztuki
  • marchewki 2 sztuki
  • por 1 sztuka
  • majeranek do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >vegeta do smaku
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zupa majerankowa ?

    Ugotować udko w 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo vegetą. Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast udka użyłam wieprzowiny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553