Przepis na Zupka grzybowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupka grzybowa

  • >kości wieprzowe 100 gram
  • włoszczyzna 100 gram
  • cebula w proszku 1 szczypta
  • woda pół litra
  • grzyby suszone 1 garść
  • sól 1 szczypta
  • mąka pszenna
  • śmietana 30 ml
  • makaron
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupka grzybowa ?

    Gotujemy wywar z warzyw i kości. Dodajemy sproszkowaną cebulę, grzyby. Gotujemy wszystko do miękkości. Odcedzamy. Zaprawiamy zawiesiną z mąki i śmietany. Podajemy z ugotowanym makaronem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556