Jak przygotować Bakłażan faszerowany?

Przepis: Bakłażan faszerowany

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćBakłażan faszerowany ?

Bakłażany umyj, pokrój na połówki, wybierz miąższ. Połówki posól i odstaw na pół godziny, gdy puszczą sok, wypłucz je i osusz.

Wymieszaj składniki na farsz:

pokrojoną i podsmażoną na oleju cebulę, mięso, ryż, jaja, sól, pieprz, natkę.

Nadziej bakłażany farszem. Do brytfanki wlej kilka łyżek oleju, trochę wody i ułóż bakłażany. Na wierzch połóż pokrojonego w plastry pomidora. Zapiekamy przez 40 minut w temp 180 stopni C.

Pod koniec zapiekania polej bakłażany śmietaną, a przed podaniem posyp natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556