Przepis: Biała kapusta zasmażana
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przygotowaćBiała kapusta zasmażana ?
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy drobniutko, przekładamy do garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty, solimy i gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i chwilę szklimy na oleju, przekładamy do kapusty.
Do tłuszczu na którym smażyła się cebula wsypujemy mąkę, mieszając wlewamy 100 ml wody, przelewamy do kapusty, dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dusimy ok. 10 minut często mieszając.
Podajemy do obiadu.