Przepis: Bigos z cukini
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćBigos z cukini ?
Cukinię obrać, przekroić, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, poszatkować i podsmażyć na 2 łyżkach tłuszczu. Cukinię i cebulę włożyć do garnka. Podlać 1/2 szkl. wody i dusić. Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić, dodać do cukinii. Kiełbasę pokroić w tzw. Słupki, dodać do potrawy i przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. – wszystko dusić 30 minut. Pozostałe 2 łyżki tłuszczu rozpuścić na patelni, dodać mąkę-wymieszać i dodać do bigosu. Wszystko zagotować. Na talerzach bigos posypać zieleniną. Smacznego!