Przepis: Biszkopt na podstawy do ciast i tortów
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćBiszkopt na podstawy do ciast i tortów ?
Wybić jaja, oddzielając białka do miski, żółtka pozostawić oddzielnie. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier. Gdy piana utrwali się cukrem, dodać żółtka i ubijać do uzyskania puszystej masy. Wyjąć trzepaczkę, do masy dodać przesianą mąkę, lekko wymieszać, formować wyroby i natychmiast wstawić do piekarnika. Upiec w jednakowych foremkach (keksówkach) wyłożonych papierem pergaminowym posmarowanym cienko tłuszczem.
Ciasto pokrajać na plastry grubości ok. 1 cm, nałożyć na nie bitą śmietankę kremową i udekorować owocami świeżymi lub z kompotu.