Jak przygotować Biszkopt z bitą śmietaną domowy?

Przepis: Biszkopt z bitą śmietaną domowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćBiszkopt z bitą śmietaną domowy ?

Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka – dalej ubijając.

Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia- delikatnie wymieszać łyżką.

Czas pieczenia 20-30 minut w temp. 180 st.

Bardzo zimną śmietanę ubić trzepaczką, dodać „śmietanę – śnieżkę” aby ją zagęścić i usztywnić.

Na zimny biszkopt wyłożyć bitą śmietanę i na nią ułożyć truskawki.

Galaretkę rozpuścić tak jak pisze na opakowaniu i już tężącą zalać truskawki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556