Przepis: Faszerowane pomidory na obiad
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 10 min.
Jak przygotowaćFaszerowane pomidory na obiad ?
Pomidory umyć. Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem. Miąższ z pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w kosteczkę (grzanki). Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów. Na oliwie podsmażyć grzanki, dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć. Nadziać miąższem pomidory. Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem. Zapiec. Zakropkować majonezem 🙂 i udekorować szczypiorkiem.