Jak przygotować Faszerowane pomidory na obiad?

Przepis: Faszerowane pomidory na obiad

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 10 min.

Jak przygotowaćFaszerowane pomidory na obiad ?

Pomidory umyć. Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem. Miąższ z pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w kosteczkę (grzanki). Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów. Na oliwie podsmażyć grzanki, dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć. Nadziać miąższem pomidory. Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem. Zapiec. Zakropkować majonezem 🙂 i udekorować szczypiorkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556