Jak przygotować Francuska zupa z winem?

Przepis: Francuska zupa z winem

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćFrancuska zupa z winem ?

Drobno posiekaną cebulę, smażymy na maśle. Gdy będzie już szklista, dodajemy czosnek. W oddzielnym garnku gotujemy wywar warzywny i jak już będzie wrzał, dodajmy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotujemy ok. 5 minut. Cebulę podlewamy winem i gotujemy, do momentu gdy ok. połowa wina wyparuje. Zawartość patelni czyli wino z cebulą i czosnkiem dodajemy do gotującego się wywaru. Dodajemy śmietanę, suszony tymianek oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zupę podajemy w kokilkach z listkami świeżego tymianku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556