Jak przygotować Głuszec pieczony II?

Przepis: Głuszec pieczony II

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćGłuszec pieczony II ?

Sprawionego głuszca ułożyć w kamionkowym naczyniu.

W emaliowanym rondlu zagrzać wino, dodając liść laurowy, cebulki, goździki, ziarna pieprzu i sok z cytryny.

Ciepłą marynatą zalać głuszca i pozostawić w chłodzie przez 3 dni, przewracając go kilka razy.

Przed pieczeniem naszpikować głuszca słoniną, piersi obłożyć plasterkami słoniny i owiązać nitką.

Piec polewając tłuszczem i sosem z marynaty.

Po upieczeniu podzielić głuszca na porcje, do sosu wlać śmietanę i zagrzać.

Podawać z pieczonymi w całości ziemniakami i z zieloną sałatą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556