Przepis: Gołąbki na kwaśnicy
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćGołąbki na kwaśnicy ?
Cebulę posiekać, zeszklić na smalcu, dodać drobno pokrojone mięso, usmażyć do miękkości. Zmielić. Zaparzyć kaszę we wrzącej wodzie. Ryż ugotować, odcedzić, wymieszać z kaszą i mięsem. Przyprawić. Kapustę włożyć do wrzątku, parzyć na małym gazie ściągając pojedynczo liście. Dno garnka wyścielić małymi i uszkodzonymi liśćmi kapusty. Farsz nakładać do zdjętych liści, zawijać gołąbki. Układać je ciasno w garnku, nakryć liśćmi i zalać kwaśnicą. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Smacznego!