Jak przygotować Gołąbki z farszem z kaszy gryczanej?

Przepis: Gołąbki z farszem z kaszy gryczanej

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćGołąbki z farszem z kaszy gryczanej ?

Kapustę obgotować i oddzielić liście jak przy tradycyjnych gołąbkach.

Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie.

Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach.

Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulkę, dodać pieczarki i marchew, smażyć, aż pieczarki puszczą sok.

Dodać mięso mielone i przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.

Pod koniec smażenia dodać kaszę gryczaną i wymieszać z mięsem i warzywami.

W liście kapusty wkładać farsz i zawijać.

Przygotować sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu.

Dusić gołąbki w sosie pomidorowym około 10 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556