Jak przygotować Grissini z boczkiem i cebulą?

Przepis: Grissini z boczkiem i cebulą

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćGrissini z boczkiem i cebulą ?

Mąkę przesiać, wymieszać z solą, zrobić dołek. Drobno rozkruszone drożdże wymieszać z ciepłą wodą, wlać do dołka, posypać odrobiną mąki i odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 min.

W tym czasie pokroić drobniutko boczek i cebulę, zeszklić wszystko na patelni na smalcu (około 7 min), wystudzić.

Dodać cebulę do mąki i drożdży, wlać oliwę, zagniatać ręką jak ciasto na kluski, aż poczujemy, że ciasto nam rośnie w ręku. Ewentualnie dodać odrobinę wody, lub jak będzie za rzadkie podsypać mąką.

Gotowe ciasto odstawić na 15 min.

Formować cienkie paluchy, posmarować mlekiem i posypać kminkiem, makiem lub sezamem.

Piec 20-25 min w 180 st c z termoobiegiem. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556